Evet, hazır yufkadan kekli baklava yapılabilir. Malzemeler: - 16 yaprak hazır baklava yufkası - 3 adet yumurta - 1/2 su bardağı toz şeker - 1 paket kabartma tozu - 1 su bardağı un - 1,5 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş) - Şerbet için: 4 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, 1/2 adet limon suyu Hazırlanışı: 1. Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. 2. Kek hamuru için yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek mikserle çırpın. 3. Diğer malzemeleri ekleyip kek hamurunu hazırlayın. 4. Tereyağını eritip fırın kabının dibini yağlayın. 5. Yufkalardan bir tanesini kabın içine düzgünce yerleştirin. 6. Üzerine bir fırça yardımıyla yağ sürüp aynı şekilde bir adet daha yufka serin. 7. Bu şekilde 8 adet yufkayı serip üstünü yağlayarak kek hamurunu dökün ve spatula ile düzgünleştirin. 8. Tekrar 2 adet yufka serip üstünü yağlayarak baklavayı istediğiniz şekilde dilimleyin. 9. Kalan yağı üstüne gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. 10. Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün ve tatlı şerbeti tamamen emip soğuduktan sonra servis edin.