Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka 13;
- Şerbeti için: 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 1-2 damla limon suyu 13;
- Kek hamuru için: 3 yumurta, 2 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı irmik, 1 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı kırılmış ceviz 13;
- Sosu için: 1 çay bardağı sıvı yağ, 125 g eritilmiş tereyağı 13.
Hazırlanışı:
- Uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakın, birkaç damla limon suyu ekleyip 10 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın 13.
- Kek harcı için, bir kapta yumurta ve şekeri çırpın, üzerine irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin 13. Son olarak cevizi ekleyin 13.
- Bir kapta sıvı yağ ve erimiş tereyağını karıştırın 13.
- Tepsiye baklavalık yufkayı alıp yağ sürün, 12 yufkayı aralarına yağ sürerek yerleştirin 13.
- Son yufkayı koyduktan sonra yağ sürmeden kek harcını her yere eşit şekilde yayın 13.
- Üzerine 12 yufkayı aralarına yağ sürerek yerleştirin ve kalan yağı sürün 13.
- Üçgen şekilde dilimleyin ve 170° fırında 15-20 dakika pişirin 13.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğumuş şerbeti her yere gelecek şekilde gezdirin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: