Malzemeler:
- 16 yaprak hazır baklava yufkası 3
- 3 adet yumurta 4
- 1/2 su bardağı toz şeker 4
- 1 paket kabartma tozu 4
- 1 su bardağı un 4
- 1,5 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş) 3
- Şerbet için: 4 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, 1/2 adet limon suyu 34
Hazırlanışı:
- Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın 34.
- Kek hamuru için yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek mikserle çırpın 3.
- Diğer malzemeleri ekleyip kek hamurunu hazırlayın 3.
- Tereyağını eritip fırın kabının dibini yağlayın 3.
- Yufkalardan bir tanesini kabın içine düzgünce yerleştirin 3.
- Üzerine bir fırça yardımıyla yağ sürüp aynı şekilde bir adet daha yufka serin 3.
- Bu şekilde 8 adet yufkayı serip üstünü yağlayarak kek hamurunu dökün ve spatula ile düzgünleştirin 3.
- Tekrar 2 adet yufka serip üstünü yağlayarak baklavayı istediğiniz şekilde dilimleyin 3.
- Kalan yağı üstüne gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin 3.
- Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün ve tatlı şerbeti tamamen emip soğuduktan sonra servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: