• Buradasın

    Hazır yufkadan kekli baklava olur mu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, hazır yufkadan kekli baklava yapılabilir 13.
    Malzemeler:
    • 1 paket baklavalık yufka 13;
    • Şerbeti için: 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 1-2 damla limon suyu 13;
    • Kek hamuru için: 3 yumurta, 2 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı irmik, 1 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı kırılmış ceviz 13;
    • Sosu için: 1 çay bardağı sıvı yağ, 125 g eritilmiş tereyağı 13.
    Hazırlanışı:
    1. Uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakın, birkaç damla limon suyu ekleyip 10 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın 13.
    2. Kek harcı için, bir kapta yumurta ve şekeri çırpın, üzerine irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin 13. Son olarak cevizi ekleyin 13.
    3. Bir kapta sıvı yağ ve erimiş tereyağını karıştırın 13.
    4. Tepsiye baklavalık yufkayı alıp yağ sürün, 12 yufkayı aralarına yağ sürerek yerleştirin 13.
    5. Son yufkayı koyduktan sonra yağ sürmeden kek harcını her yere eşit şekilde yayın 13.
    6. Üzerine 12 yufkayı aralarına yağ sürerek yerleştirin ve kalan yağı sürün 13.
    7. Üçgen şekilde dilimleyin ve 170° fırında 15-20 dakika pişirin 13.
    8. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğumuş şerbeti her yere gelecek şekilde gezdirin 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kekli baklava nasıl yapılır?

    Kekli baklava yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 1 yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı limon suyu, alabildiği kadar un. Kek için: 2 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın. Şerbet için: 3,5 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 3 damla limon suyu. Tepsiyi yağlamak ve üzerine dökmek için: Yarım paket margarin. Yapılışı: 1. İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. 2. Hamuru yoğurup 20 adet beze elde edin. 3. 10 bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açıp üst üste koyarak yuvarlak tepsinizin büyüklüğünde açın. 4. Tepsiyi yağlayıp bu yufkaları yerleştirin. 5. Kalan 10 yufkayı da aynı şekilde açıp ilk 10 yufkanın üzerine kek hamurunu yayın. 6. Kalan yufkaları da yerleştirip baklava şeklinde kesin, üzerine eritilmiş margarini dökün. 7. 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. 8. Fırından çıkarıp ilk buharı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökün. Not: Hazır baklava yufkası kullanarak da kekli baklava yapılabilir.

    Evde baklava yapmak için hangi yufka kullanılır?

    Evde baklava yapmak için baklavalık yufka kullanılır. Baklavalık yufka, genellikle hazır olarak satın alınır. Ayrıca, hazır yufka da kullanılabilir.

    Hazır yufka ile kekli tatlı nasıl yapılır?

    Hazır yufka ile kekli tatlı yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 18 tane hazır baklava yufkası; 2 su bardağı kek kırıntısı; 2 su bardağı ceviz içi; 1 çay bardağı zeytinyağı; Şerbeti için; 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1-2 çay kaşığı limon suyu. Yapılışı: 1. Su ve şekeri kaynatın, ocaktan inmesine yakın limon suyunu koyun ve soğumaya bırakın. 2. Kek ve iri çekilmiş cevizi bir kapta karıştırın. 3. Yufkayı serip üzerine bol miktarda iç malzemeden serpiştirin. 4. Üst üste serilmiş üç adet yufkayı uçtan başlayarak rulo şeklinde sarıp, yağlanmış tepsiye sıralayın. 5. Tüm yufkalar bitinceye kadar bu işleme devam edin (bir ruloya üç adet yufka sarılacak). 6. Sarma işlemi bittikten sonra, tepsideki ruloları eşit boyda kesin, üzerlerine yağ gezdirip, önceden ısıtılmış 170 derece ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 7. Fırından çıkartıp çok az soğutun. 8. Ilıktan daha sıcak olan tatlıya soğuk şerbeti kenarlardan başlayıp her yana dolaştırarak dökün. 9. Şerbeti çekince servis edebilirsiniz. Ayrıca, benzer bir tarif için şu siteler de kullanılabilir: pinterest.com; yemek.com; lezzet.com.tr.

    Hazır baklava yufkasından ne yapabilirim?

    Hazır baklava yufkası ile birçok farklı tatlı ve hamur işi yapabilirsiniz. İşte bazı öneriler: 1. Ayvalı Baklava: İç harcı ayva ve karanfilden oluşan, meyve aromalı bir tatlı. 2. Antep Fıstıklı Dürüm Baklava: Sadece 6 malzemeden oluşan, antep fıstığına doymak isteyenler için ideal. 3. Baklava Cheesecake: Çıtır çıtır yufka ile hazırlanan, ceviz ve antep fıstığı ile süslenebilen bir cheesecake. 4. Çikolatalı ve Fıstıklı Baklava Rulosu: Çikolata, antep fıstığı, bal ve yufka ile hazırlanan, rulo şeklinde sarılan bir tatlı. 5. Soğuk Baklava: Kakao ve çikolata rendesi ile süslenen, son yılların popüler tariflerinden biri. Ayrıca, hazır baklava yufkası kullanarak börek ve katmer gibi tuzlu ikramlıklar da yapabilirsiniz.

    Baklava yufkası ile hangi tatlılar yapılır?

    Baklava yufkası ile yapılabilecek bazı tatlı çeşitleri: Elmalı çıtır rulo. Bohça baklava. Ispanaklı börek. Çikolatalı çıtır rulolar. Sütlü nuriye. Şöbiyet tatlısı. Burma baklava. Kuru baklava. Soğuk baklava. Muhallebili muska tatlısı. Ayrıca, baklava yufkasında kadayıf sarma, cevizli sarma, fıstıklı katmer gibi tatlılar da yapılabilir.

    Hazır yufka baklavada taze olmalı mı?

    Evet, hazır yufka baklavada taze olmalıdır. Hazır baklava yufkaları, paket açıldıktan sonra hızlıca kurumaya başlar. Hazır yufkadan baklava yaparken, yufkaların kurumasını önlemek için: Yufkaları sadece kullanılacak kadar çıkarmak ve üzerini nemli bir bezle örtmek; Çok uzun süre açıkta bırakmamak önerilir.

    Hazır yufka ile hangi börekler yapılır?

    Hazır yufka ile yapılabilecek bazı börek çeşitleri: Peynirli gül böreği. Kıymalı tepsi böreği. Ispanaklı börek. Su böreği tadında yufkalı börek. Paçanga böreği. Sigara böreği. Patatesli börek. Otlu börek. Mantarlı börek. Tava böreği. Ayrıca, hazır yufkayla yapılabilecek diğer börek tarifleri için şu siteler de incelenebilir: nefisyemektarifleri.com; yemek.com; lezzet.com.tr.