Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev tipi fırında baklava pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Tepsinin Hazırlanması: Tepsinin zeminini katı haldeki sadeyağ ile yağlayın 1.
- Yufkaların Serilmesi: 16 adet baklavalık yufkayı tek tek yerleştirin ve 150 g ceviz içini dengeli bir şekilde serpin 1. Ardından 8 adet yufkayı yayın ve üzerine 150 g ceviz içini tekrar serpin 1. Bu işlemi tekrar ederek en son ceviz içini serptikten sonra üzerine 8 adet yufkayı sererek istediğiniz şekilde dilimleyin 1.
- Yağlama: Kalan sadeyağı sıvı hale getirip eşit oranda baklavanın üzerine kepçe yardımıyla yedirerek 10 dakika beklemeye bırakın 1.
- Pişirme: Tepsiyi önceden ısıtılmış ve sadece alt sıcaklık ayarı açık olan 200 derecedeki fırının orta rafına yerleştirerek yaklaşık 45 dakika süreyle kızarıncaya kadar pişirin 1.
- Şerbetin Hazırlanması: Şeker ve suyu bir tencerede kaynayıncaya kadar karıştırın, kaynayınca limonun suyunu sıkıp 1 dakika daha bekletin ve şerbetin altını kısarak, sıcak kalması için ocakta beklemeye bırakın 1.
- Şerbetin Dökülmesi: Baklava tepsisini fırından alır almaz üzerine sıcak şerbeti kepçe yardımıyla eşit olacak şekilde verin 1. Oda sıcaklığına gelince servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: