Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk ve Yunan baklavası arasındaki temel farklar şunlardır:
- Malzeme: Türk baklavasında genellikle Antep fıstığı, ceviz veya fıstık kullanılırken, Yunan baklavasında daha çok ceviz tercih edilir 23.
- Şerbet: Türk baklavasının şerbeti daha hafif olabilir ve bazen suyun yerine süt de kullanılabilir 3. Yunan baklavasının şerbeti ise daha yoğun ve tatlıdır 3.
- Hazırlık: Yunan baklavası, 20-30 kat ince yufka ile hazırlanır ve üzerine eritilmiş tereyağı sürülür 3. Ayrıca, Yunan baklavasında bazen badem veya fındık da eklenir 3.
- İsimlendirme: Yunanlılar, baklavaya "baklavas" derler 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: