Antep fıstıklı meze yapmak için birkaç tarif önerisi: Antep Fıstıklı Girit Ezmesi: Malzemeler: 200 g beyaz peynir veya lor, 50 g Antep fıstığı, 4 yemek kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı limon suyu, bir tutam kuru veya taze kekik, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber, karabiber. Hazırlanışı: Antep fıstıklarını ince dövün veya rondodan geçirin. Ezilmiş peynirin üzerine zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, limon suyu, baharatlar ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Antep Fıstıklı Humus: Malzemeler: 1 konserve nohut, 100 ml zeytinyağı, 50 ml Antep fıstık ezmesi, 3 çorba kaşığı tahin, bir tutam tuz, 3 küp buz, bir avuç Antep fıstığı, taze sarımsak, bir tutam acı toz kırmızı biber, kimyon, karabiber, zerdeçal. Hazırlanışı: Nohutları yıkayıp mutfak robotunda tüm malzemelerle çekin, yavaş yavaş zeytinyağı ekleyin. Antep fıstıklı meze tariflerini çeşitlendirebilirsiniz; ceviz, fındık veya yer fıstığı da kullanabilirsiniz.