Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep fıstıklı meze yapmak için birkaç tarif önerisi:
- Antep Fıstıklı Girit Ezmesi:
- Malzemeler: 200 g beyaz peynir veya lor, 50 g Antep fıstığı, 4 yemek kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı limon suyu, bir tutam kuru veya taze kekik, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber, karabiber 2.
- Hazırlanışı: Antep fıstıklarını ince dövün veya rondodan geçirin. Ezilmiş peynirin üzerine zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, limon suyu, baharatlar ve yoğurdu ekleyip karıştırın 2. Kıvam sertse biraz zeytinyağı veya yoğurt ekleyebilirsiniz 2. Üzerine ekstra Antep fıstığı ve zeytinyağı gezdirerek servis yapın 2.
- Antep Fıstıklı Humus:
- Malzemeler: 1 konserve nohut, 100 ml zeytinyağı, 50 ml Antep fıstık ezmesi, 3 çorba kaşığı tahin, bir tutam tuz, 3 küp buz, bir avuç Antep fıstığı, taze sarımsak, bir tutam acı toz kırmızı biber, kimyon, karabiber, zerdeçal 4.
- Hazırlanışı: Nohutları yıkayıp mutfak robotunda tüm malzemelerle çekin, yavaş yavaş zeytinyağı ekleyin 4. Karışımı tabağa alıp üzerine ayırdığınız malzemeleri ekleyin 4. Zeytinyağında kızdırdığınız acı toz biberi üzerine dökün 4.
Antep fıstıklı meze tariflerini çeşitlendirebilirsiniz; ceviz, fındık veya yer fıstığı da kullanabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: