Fıstık ezmeli künefe yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 300 gr tel kadayıf - 150 gr fıstık ezmesi - 200 gr tereyağı - 1 yemek kaşığı pekmez - Şerbeti için: 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı limon suyu Yapılışı: 1. Şerbetin hazırlanması: Su ve toz şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakın. 2. Kadayıfın hazırlanması: Tel kadayıfı ince ince didikleyin ve tereyağını eritip pekmezle karıştırın. 3. Künefenin birleştirilmesi: Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını yayın ve elinizle bastırarak sıkıştırın. 4. Pişirme: Kısık ateşte, çevirerek altın rengini alana kadar yaklaşık 5-7 dakika pişirin. 5. Şerbetin eklenmesi: Pişen künefeyi ocaktan aldıktan hemen sonra soğuk şerbeti üzerine dökün. 6. Servis: Künefeyi sıcak olarak servis edin, üzerine Antep fıstığı serpin.