Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep fıstığının sarma halinin kaç günde bozulacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, Antep fıstığının türüne ve muhafaza koşullarına bağlı olarak bozulma süresi değişir:
- Çiğ Antep fıstığı: Oda sıcaklığında 2-3 hafta, buzdolabında 4-6 ay, derin dondurucuda 1 yıla kadar tazeliğini koruyabilir 1.
- Kavrulmuş ve tuzlu Antep fıstığı: Oda sıcaklığında 1-2 ay, buzdolabında 6 ay, dondurucuda 1 yıl dayanabilir 1.
- Kabuksuz iç Antep fıstığı: Hava ile teması daha fazla olduğu için oda sıcaklığında 1 hafta içinde tüketilmesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: