Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
TBK 351, 349 ve 347 maddeleri arasındaki farklar şunlardır:
- TBK 351: Yeni malikin gereksinimi nedeniyle kiracının tahliyesini düzenler 12. Kiraya veren, kiralananı kendisi veya ailesi için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir 2.
- TBK 349: Aile konutu olarak kiralanan taşınmazlarda, kiracının eşinin açık rızası olmadıkça kira sözleşmesini feshedemeyeceğini düzenler 12. Bu rızanın alınamaması veya eşin haklı sebep olmaksızın rızasını vermekten kaçınması durumunda kiracı, hâkimden bu konuda bir karar vermesini isteyebilir 12.
- TBK 347: Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmenin bildirim yoluyla sona ermesini düzenler 23. Belirli süreli kira sözleşmelerinde kiracı, sürenin bitiminden en az on beş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır 3. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez, ancak on yıllık uzama süresi sonunda her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: