Eskişehir ev hanımları çeşitli yöresel yemekler pişirmektedir. Bunlardan bazıları şunlardır: Haşhaşlı Gözleme: İnce yufkalarla topraklı saçta pişirilen, peynirli, patatesli, patlıcanlı ve karışık türleri bulunan bir yemektir. Abısta: Çerkezler tarafından Eskişehir mutfağına kazandırılmış, ekmek olarak tüketilen sağlıklı ve hafif bir yemektir. Acı Gıcı: Isırgan otuna benzeyen bir otun toplanması ve pişirilmesiyle yapılan bir sebze yemeğidir. Kelem Dolması: Genellikle evlerde pişirilen ve ikram edilen bir dolmadır. Göbete: İnce ve kat kat yufkalardan yapılan kıymalı veya peynirli bir börek çeşididir. Ayrıca, ev hanımları erişte, mantı, baklava, sarma, börek gibi hamur işleri de yapmaktadır.