Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eskişehir ev hanımları çeşitli yöresel yemekler pişirmektedir. Bunlardan bazıları şunlardır:
- Haşhaşlı Gözleme: İnce yufkalarla topraklı saçta pişirilen, peynirli, patatesli, patlıcanlı ve karışık türleri bulunan bir yemektir 1.
- Abısta: Çerkezler tarafından Eskişehir mutfağına kazandırılmış, ekmek olarak tüketilen sağlıklı ve hafif bir yemektir 1.
- Acı Gıcı: Isırgan otuna benzeyen bir otun toplanması ve pişirilmesiyle yapılan bir sebze yemeğidir 1.
- Kelem Dolması: Genellikle evlerde pişirilen ve ikram edilen bir dolmadır 1.
- Göbete: İnce ve kat kat yufkalardan yapılan kıymalı veya peynirli bir börek çeşididir 1.
Ayrıca, ev hanımları erişte, mantı, baklava, sarma, börek gibi hamur işleri de yapmaktadır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: