• Buradasın

    Eskişehir ev hanımları ne pişiriyor?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Eskişehir ev hanımları çeşitli yöresel yemekler pişirmektedir. Bunlardan bazıları şunlardır:
    • Haşhaşlı Gözleme: İnce yufkalarla topraklı saçta pişirilen, peynirli, patatesli, patlıcanlı ve karışık türleri bulunan bir yemektir 1.
    • Abısta: Çerkezler tarafından Eskişehir mutfağına kazandırılmış, ekmek olarak tüketilen sağlıklı ve hafif bir yemektir 1.
    • Acı Gıcı: Isırgan otuna benzeyen bir otun toplanması ve pişirilmesiyle yapılan bir sebze yemeğidir 1.
    • Kelem Dolması: Genellikle evlerde pişirilen ve ikram edilen bir dolmadır 1.
    • Göbete: İnce ve kat kat yufkalardan yapılan kıymalı veya peynirli bir börek çeşididir 1.
    Ayrıca, ev hanımları erişte, mantı, baklava, sarma, börek gibi hamur işleri de yapmaktadır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ev hanımları hangi yemekleri tercih ediyor?

    Ev hanımlarının tercih ettiği yemekler arasında şunlar bulunmaktadır: 1. Sebzeli Yemekler: Sağlıklı ve dengeli beslenme için sebzelerle dolu yemekler tercih edilir. 2. Ev Yapımı Çorbalar: Besleyici ve doyurucu çorbalar, özellikle kış aylarında sıkça yapılır. 3. Makarna ve Pilav Çeşitleri: Pratik ve doyurucu olan makarna ve pilav, ev hanımlarının mutfağında sıkça yer alır. 4. Et Yemekleri: Protein ihtiyacını karşılamak için tavuk, kırmızı et ve balık gibi çeşitli protein kaynaklarıyla yapılan yemekler tercih edilir. 5. Tatlılar ve Hamur İşleri: Aileyi mutlu etmek için ara sıcaklardan sonra tatlı ve hamur işleri yapılır.