Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aksaray'ın meşhur yemekleri arasında şunlar sayılabilir:
- Tulum kebabı 1. Kuzu etinden yapılan ve coğrafi işaretle tescillenmiş bir kebap türüdür 1.
- İnceelek tatlısı 13. Buğday unu, süt, zeytinyağı, yumurta, yoğurt, limon suyu ve karbonat kullanılarak yapılan bir tatlıdır 1.
- Hasandağı testi kebabı 1. Genellikle kuzu etiyle hazırlanan bu yemekte etlerin üzerine kuyruk yağı, domates, biber, sarımsak, soğan, baharatlar ve tuz konur 1.
- Aksaray tava 123. Domates, kapya biber, yeşil biber ve sarımsak, bolca et ve baharatlarla harmanlanıp çömlekte pişirilen bir yemektir 1.
- Kokina çorbası 12. Kuzu eti, lahana turşusu, soğan ve sarımsakla hazırlanan yöresel bir çorbadır 1.
- Asker kurabiyesi 13. Un kurabiyesi olan bu lezzet, Aksaray’ın coğrafi işaretli ürünlerinden biridir 1.
- Sarığı burma 1. Un, yumurta ve yoğurt ile hazırlanan hamurdan yapılan bir tatlıdır 1.
- Ayva dolması 235. Pirinç, kıyma, salça, maydanoz, soğan, domates gibi malzemelerle hazırlanan bir yemektir 2.
- Sıkma 2. Süt ürünlerinin yoğun kullanıldığı bir yemektir 2.
- Mantarlı bulgur pilavı 235. Mantar ve bulgurun uyum içinde olduğu bu yemekte mantar, bulgur, tereyağı, et suyu, biber kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: