• Buradasın

    Tavuklu mantı Balıkesir'in mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, tavuklu mantı Balıkesir'in yöresel yemeklerinden biridir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Balıkesir mantısı içinde ne var?

    Balıkesir mantısının içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Hamur: 4 su bardağı un, 2 adet yumurta, 2 çay kaşığı tuz ve az miktarda su ile hazırlanan sert bir hamur. Tavuk: 2 adet tavuk göğsü haşlanıp didiklenir ve tavuk suyu ile birlikte mantının içine eklenir. Nohut: 2 su bardağı haşlanmış nohut da mantının bir parçasıdır. Sos: Tereyağında kavrulmuş kırmızı pul biber, mantının üzerine gezdirilir. Ayrıca, bazı tariflerde mantının yapımında 3 adet tavuk but da kullanılır.

    En güzel mantı nerenin mantısı?

    En güzel mantının neresi olduğu konusunda kesin bir yanıt vermek zor, çünkü her ülkenin kendine özgü ve lezzetli mantı çeşitleri bulunmaktadır. İşte bazı öne çıkan mantı çeşitleri: Türkiye: Kayseri mantısı, Sinop mantısı gibi çeşitleriyle ünlüdür. Azerbaycan: Düşbere, sirkeli çorbada servis edilen bir mantı türüdür. İtalya: Ravioli, peynir veya ıspanakla doldurulan bir İtalyan mantısıdır. Japonya: Gyoza, soya sosuna bandırılarak tüketilen, suda haşlanıp tavada pişirilen bir lezzettir. Moğolistan: Kuushur, kıymalı pişi olarak da adlandırılan bir mantı çeşididir.