• Buradasın

    Naneli dövme çorbası nerenin?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Naneli dövme çorbası, İç Anadolu bölgesine ait yöresel bir çorbadır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dövme çorba nerenin meşhur?

    Dövme çorbası, İç Anadolu Bölgesi'nde meşhur bir çorba tarifidir.

    Naneli soğuk dövme çorbası nasıl yapılır?

    Naneli soğuk dövme çorbası yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 su bardağı dövme (yarma, keşkek) - 1 yemek kaşığı Sana Klasik margarin - 1 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 tatlı kaşığı tuz - 500 gr yoğurt - 1 çay kaşığı ucuyla karabiber - 1 tutam taze nane Yapılışı: 1. Dövmeyi ayıklayıp ılık suda sabaha kadar bekletin. 2. Bir tencerede dövmeleri yumuşayana kadar kaynatın ve fazla suyunu süzün. 3. Bir tavada margarin ve sıvı yağı yakın ve dövmelerin üzerinde gezdirin. 4. Ayrı bir yerde yoğurda tuz katarak çırpın. 5. Yoğurdu dövmelerin üzerine dökün. 6. Nanelerle süsleyerek soğuk servis yapın. Alternatif bir naneli soğuk çorba tarifi için Sofra ve yemek.kocaali.com sitelerine bakabilirsiniz.

    Naneli çorbanın içine ne konur?

    Naneli çorbanın içine konulan malzemeler, çorbanın türüne göre değişiklik gösterebilir: 1. Naneli Bulgur Çorbası: Bu çorbada genellikle bulgur, sarımsak, un, domates salçası, ayçiçek yağı, et suyu, tuz, tereyağı, pul biber ve nane kullanılır. 2. Naneli Yayla Çorbası: Bu çorbada ise pirinç, yoğurt, yumurta sarısı, un, tereyağı, nane ve kırmızı pul biber bulunur. 3. Naneli Makarna Çorbası: Bu çorbada dana eti, iliksiz kemik, havuç, sarımsak, karanfil, soğan, defneyaprağı, domates ve kereviz gibi malzemeler kullanılır ve üzerine kuru nane serpilir.

    Dövme yemeği nerenin meşhur?

    Dövme yemeği, Gaziantep mutfağına özgü bir lezzettir.

    Dövme çorbasının içine ne konur?

    Dövme çorbasının içine aşağıdaki malzemeler konur: Dövme (aşurelik buğday). Haşlanmış nohut. Yoğurt. Yumurta. Un. Tereyağı (üzerine nane ve kırmızı biber kavrularak eklenir). Ayrıca, çorbanın pişmesine yakın sebzeler (kabak, patlıcan, yarpuz yaprağı gibi) de eklenebilir.