Buğday unu elde etmek için aşağıdaki adımlar izlenir: 1. Temizleme: Buğday, kir ve yabancı kirleticilerden arındırılır. 2. Şartlandırma: Kepeği sertleştirmek ve endospermi öğütülmesi kolay hale getirmek için nem eklenir. 3. Öğütme: Buğday taneleri, makineleri kullanılarak daha küçük parçalara ayrılır. 4. Eleme: Un, kepek ve ruşeymden arındırılmak için elenir. Pirinç unu elde etmek için ise şu yöntemler kullanılabilir: Blender Kullanımı: 1. Pirinçler, sıcak veya oda sıcaklığındaki suyla ıslatılır ve bekletilir. 2. Bol suyla yıkandıktan sonra duru su akana dek temizlenir. 3. Temiz bir bez veya kağıt havlu serili tezgaha konulup fazla suyu alınır. 4. Fırın tepsisinde tamamen kuruyana dek bekletilir. 5. Kuruyan pirinçler, blenderda çekilerek un haline getirilir ve elekten geçirilir. Kahve Öğütücüsü Kullanımı: 1. Pirinçler yıkanıp kurutulur. 2. Kahve öğütücüsünde, içine çok fazla pirinç koymadan, tamamen un haline gelene kadar çekilir. Grist Değirmeni Kullanımı: 1. Pirinçler ıslatılıp yıkandıktan sonra kurutulur. 2. Değirmen büyük taneli ayarına alınıp boşta çalıştırılır. 3. Ayar bulan değirmenin içine pirinçler aktarılıp öğütülür.