Kete tarifinde püf noktaları şunlardır: 1. Hamurun Hazırlanışı: Süt, su, ayçiçek yağı, kuru maya ve tuzu geniş bir kapta karıştırıp, yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 2. İç Harcın Hazırlanışı: Ayçiçek yağını bir tencereye alıp ısıtın, üzerine un ve tuzu ekleyip karıştırarak orta ateşte 5 dakika kadar pişirin. 3. Bezelerin Açılması: Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve her bir bezeyi yuvarlayın. 4. Şekil Verme: İç harcı koyarak, her iki bezeyi rulo şeklinde sarın ve iyice açarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. 5. Pişirme: Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 dereceye ısıtılmış fırında kete pişene kadar bekletin.