• Buradasın

    Hint usulü roti hangi undan yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hint usulü roti, tam buğday unu (atta) kullanılarak yapılır 245.
    Ayrıca, bajra veya jowar gibi diğer unlar da kullanılarak roti yapılabilir 2. Bu unlar, kan şekeri düzenlemesine, sindirime, kolesterolün azaltılmasına ve belirli kanser türlerinin önlenmesine yardımcı olur 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    Roti hangi ülkenin ekmeği?

    Roti, Hindistan kökenli bir ekmektir. Güney Asya’da yaygın olarak tüketilen roti, göçlerle birlikte Karayipler ve Afrika’ya da yayılmıştır.

    Hint roti nasıl yapılır?

    Hint roti yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı un; 1 çay kaşığı tuz; yaklaşık 1 su bardağı su; üzerini yağlamak için tereyağı veya margarin. Yapılışı: 1. Un ve tuzu karıştırın. 2. Üzerine suyu ilave edip ele yapışmayacak kıvamda yoğurun. 3. Hamuru 0-30 dakika dinlendirin. 4. Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölün. 5. Un ile birlikte açarak yaklaşık tabak büyüklüğünde hale getirin. 6. Tavayı ocakta ısıtın ve hamurları koyun. 7. Altını ve üzerini hafif pişirin. 8. Daha sonra hamuru direkt ocağın üzerine koyarak kabarmasını sağlayın. 9. Pişen rotilerin üzerini tereyağı ile yağlayın. Roti, genellikle yemeklerin yanında servis edilir.

    Roti hamuruna ne konur?

    Roti hamuruna konabilecek bazı malzemeler: Un. Yoğurt. Eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ. Şeker ve süt. Roti hamuru, farklı tariflere göre çeşitli malzemelerle zenginleştirilebilir. Örneğin, Malezya kökenli Roti Canai tarifinde, hamur yağlandıktan sonra kenarlarından içe doğru katlanarak kare veya yuvarlak bir şekil verilir.