Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buğday unu elde etmek için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Temizleme: Buğday, kir ve yabancı kirleticilerden arındırılır 15.
- Şartlandırma: Kepeği sertleştirmek ve endospermi öğütülmesi kolay hale getirmek için nem eklenir 1.
- Öğütme: Buğday taneleri, makineleri kullanılarak daha küçük parçalara ayrılır 15.
- Eleme: Un, kepek ve ruşeymden arındırılmak için elenir 1.
Pirinç unu elde etmek için ise şu yöntemler kullanılabilir:
- Blender Kullanımı:
- Pirinçler, sıcak veya oda sıcaklığındaki suyla ıslatılır ve bekletilir 2.
- Bol suyla yıkandıktan sonra duru su akana dek temizlenir 2.
- Temiz bir bez veya kağıt havlu serili tezgaha konulup fazla suyu alınır 2.
- Fırın tepsisinde tamamen kuruyana dek bekletilir 2.
- Kuruyan pirinçler, blenderda çekilerek un haline getirilir ve elekten geçirilir 23.
- Kahve Öğütücüsü Kullanımı:
- Grist Değirmeni Kullanımı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: