Turşulu pizza yapmak için gerekli malzemeler: 1 kilo un; az maya; aldığı kadar su; tuz; salça; yağ; salatalık turşusu; çekirdeksiz yeşil zeytin; kaşar peyniri. Yapılışı: 1. Hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun ve 45 dakika mayalansın. 2. Küçük küçük birer pizzalık bölün veya bir fırın tepsisine bölün, altını yağlayıp hamuru yayın. 3. Salçayı sos yapın ve yağlanmış tepsiye hamuru serin. 4. Kenarlarına kadar turşu, zeytin tanelerini de döşeyin. 5. En üstüne kaşarı rendeleyin ve fırına verin. Alternatif bir tarif: 5 su bardağı un; 1/2 su bardağı ayçiçek yağı; 1.5 su bardağı süt; 1/2 paket maya; 1 adet yumurta; domates püresi; kültür mantarı; salatalık turşusu; mısır; 2 adet yumurta; zeytin. Yapılışı: 1. Hamur malzemeleri karıştırılır ve hamur yoğrulur. 2. Sonra hamur un serpilmiş tezgahta açılır. 3. Domates püresi hamurun üzerine dökülür, mantar ve turşu kesilir ve dizilir. 4. Yumurtalar çırpılır ve içerisine kaşar rendelenir, istenilen miktarda. 5. Hamurun üzerine dökülür ve zeytin ile süslenir.