Lahana turşusu yapmanın en güzel yolu için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 1 adet küçük boy lahana - 1 su bardağı sirke - 10 diş sarımsak - Yeterince tuz - Su Yapılışı: 1. Turşu için küçük ve sert beyaz lahana kullanın. 2. Lahanayı dörde bölüp, bıçakla irice kıyın. 3. Büyükçe bir tepsiye kıydığınız lahanaları boşaltıp bol tuz ile ovun. 4. Tuzlayıp iyice ovduğunuz lahanaları tepsinin ortasına toplayın. 5. Sarımsakları ayıklayın, ister bütün isterseniz havanda döverek kullanabilirsiniz. 6. Lahanaları turşu kabına veya cam kavanoza iyice bastırarak yerleştirin. 7. Sirkeyi üzerine dökün. 8. Lahanaların üstünü kapatacak kadar kaynatılıp soğutulmuş su ilave edin. 9. En üste de küf oluşmaması için yarım bardak sıvıyağ ekleyin. 10. Arzuya göre sirkeye kırmızı pul biber ve limon dilimleri de koyabilirsiniz.