Alman kornişon turşusu yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram kornişon turşuluk salatalık; 1 su bardağı sirke (tercihen beyaz sirke); 1 su bardağı su; 3 yemek kaşığı tuz; 2 yemek kaşığı şeker; 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı); 1 tatlı kaşığı tane karabiber; 1 tatlı kaşığı hardal tohumu; 1 tatlı kaşığı dereotu (taze veya kuru); 1 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Kornişonları iyice yıkayın ve sap kısımlarını kesin. 2. Bir tencereye su, sirke, tuz ve şekeri ekleyerek kaynamaya bırakın. 3. Kaynadıktan sonra, tencereyi ocaktan alın ve içine sarımsak, tane karabiber, hardal tohumu ve kırmızı biber ekleyin. 4. Kornişonları sterilize edilmiş cam kavanozlara yerleştirin. 5. Kavanozların içine dereotunu ekleyin. 6. Kaynamış olan turşu suyunu, kornişonların üzerine dökün. 7. Kavanozların ağzını sıkıca kapatın. 8. Kavanozları serin ve karanlık bir yerde yaklaşık 2-4 hafta bekletin. Hazırlanan turşu, serin ve karanlık bir ortamda bekletildiğinde birkaç ay boyunca tazeliğini koruyabilir.