Buradasın
Mor lahananın çabuk turşu olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mor lahananın çabuk turşu olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- İnce doğrama: Mor lahanayı çok küçük veya çok büyük olmayacak şekilde ince ince doğrayın 23.
- Tuzlama: Doğranmış lahanaları bir süzgece koyup üzerine tuz serpin ve lahanaların yumuşaması için 3-4 dakika yoğurun 23.
- Sirke ve limon suyu: Tuzlama işleminden sonra limon suyu ve sirkeyi ilave edin ve iyice karıştırın 2.
- Kavanoza yerleştirme: Lahanaları sıkıca kavanoza koyun, altta kalan suyu da üstüne ilave edin ve kapağını kapatın 2.
- Bekletme: Buzdolabına kaldırıp 2-3 gün içinde turşunun olgunlaşmasını bekleyin 23.
Mor lahana turşusunun tamamen olgunlaşması, kullanılan malzemeler ve ortam koşullarına bağlı olarak 5 ila 10 gün arasında değişebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: