Buradasın
Mor lahananın çabuk turşu olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mor lahananın çabuk turşu olması için aşağıdaki adımları izlemek önerilir:
- Lahanayı Hazırlama: Mor lahananın dış yapraklarını ayırın ve bol suda yıkayın 12. Lahananın ortasındaki kök kısmını keskin bir bıçakla çıkarın ve lahanayı en az dört eşit parçaya bölün 1.
- Tuzlama: Derin bir kaseye aldığınız lahanaların üzerine 3 yemek kaşığı kaya tuzu serpin ve ellerinizle 10 dakika kadar ovun 1. Bu işlem, lahanaların suyunu salmasını ve yumuşamasını sağlar 1.
- Kavanoza Yerleştirme: Yıkadığınız 5 litrelik cam kavanoza lahanaları sıkıca bastırarak yerleştirin 1. Aralara soyduğunuz sarımsakları ve rendelediğiniz havuçları serpiştirin 1.
- Karışımı Hazırlama: Bir kapta 2 litre içme suyu, 1 su bardağı üzüm sirkesi, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı limon tuzunu karıştırın 1. Bu karışımı lahanaların üzerine dökün 1.
- Kapatma: Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirerek malzemelerin iyice karışmasını sağlayın 1.
- Bekletme: Hazırladığınız turşuyu oda sıcaklığında ve güneş görmeyen bir yerde en az 15 gün bekletin 1. Lahanaların rengi daha da koyulaştığında turşunuz yemeye hazır demektir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: