Buradasın
Biberin kıtır kıtır olması için ne yapmak gerekir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biberin kıtır kıtır olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Biberlerin seçimi: Kabukları pürüzsüz, parlak ve canlı renkte olan biberler tercih edilmelidir 4.
- Yıkama: Biberler iyice yıkanmalı ve kurulanmalıdır 4.
- Dilimleme: Biberler ince dilimler halinde kesilmelidir 4.
- Tuz miktarı: 1 kg biber için 100 gram tuz kullanılmalıdır 4.
- Marine süresi: Turşu, uygun bir kapta en az 1 hafta marine edilmelidir 4.
- Saklama koşulları: Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmelidir 45.
- Soğuk su kullanımı: Turşu yapımında soğuk su kullanılmalıdır 5.
Ayrıca, turşunun daha sıkı yerleşmesi için pet şişenin hafifçe tezgaha vurulması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: