Buradasın
Pezik dal turşusu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pezik dal turşusu yapımı için gerekli malzemeler:
- 10 kilogram temizlenmiş pezik dalı 1;
- yarım kilogram sarımsak 1;
- 250 gram kırmızı pul biber 1;
- 3 adet limon 1;
- 1 su bardağı sirke ve tuz 1.
Yapılışı:
- Temizlenmiş pezik dalı kaynamış suya bastırılarak haşlanır 1.
- Yumuşamaya başlayınca çıkarılıp soğuk suya atılır 1.
- Daha sonra üzerine tuz serpilir 1.
- Pul biber, sarımsak, sirke, limon ve tuz karıştırılıp bidona koyulur 1.
- Üzerine suyu ve pezik dalları konulur 1.
- Ortalama iki hafta içerisinde pezik turşusu yemeye hazırdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: