Buradasın
Pezik dal turşusu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pezik (dal) turşusu yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg pezik (pancar sapı) 35;
- 1 baş sarımsak 5;
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu 5;
- 1 çay kaşığı limon tuzu 5;
- 1 litre su 5;
- 1 demet dereotu (isteğe bağlı) 5;
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi (isteğe bağlı, daha ekşi bir tat için miktarı artırılabilir) 5;
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 5.
Yapılışı:
- Pezikleri iyice yıkayın ve saplarını kesin 5.
- Bir tencerede 1 litre suyu kaynatın ve pezikleri içine alın 5.
- Çok az yumuşayana kadar haşlayın 5.
- Haşladıktan sonra soğuk suyun içine pezikleri alın ve şoklayın 5.
- Haşladığınız suyu dökmeyin, ılıyınca içine 1 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyin, tuz eriyene kadar karıştırın 5.
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi ekleyin ve karıştırın 5.
- Kavanozun dibine sarımsakları yerleştirin, üzerine pezikleri sıkıca yerleştirin ve aralara dereotu ekleyin 5.
- Hazırladığınız salamura suyunu kavanozdaki peziklerin üzerine dökün 5.
- Tüm peziklerin suyun içinde kalması için üzerlerine bir ağırlık yerleştirin 5.
- Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve serin bir yerde 4-5 gün bekletin 5.
Turşu, 4-5 gün sonra yemeye hazır olacaktır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: