Buradasın
Alman kornişon turşusu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alman kornişon turşusu yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg küçük kornişon salatalık 2;
- 3-4 diş sarımsak 2;
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber 2;
- 1 tatlı kaşığı hardal tohumu 2;
- 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 2;
- 1 tatlı kaşığı rezene tohumu 2;
- 4-5 adet defne yaprağı 2;
- 1 küçük demet dereotu 2;
- 2 yemek kaşığı şeker 2;
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu 2;
- 1,5 su bardağı üzüm sirkesi (veya elma sirkesi) 2;
- 2 su bardağı içme suyu 2.
Yapılışı:
- Küçük kornişonları bol suyla yıkayın, baş ve uç kısımlarını çok az kesin 2.
- İsterseniz çatalla her birine hafif delikler açarak salamura suyunun içine işlemesini hızlandırın 2.
- Kavanozları ve kapakları kaynar suda 5 dakika bekleterek sterilize edin, kurutun 2.
- Temiz kavanozların tabanına biraz dereotu, 1-2 diş sarımsak, birkaç tane karabiber, hardal tohumu, kişniş tohumu, rezene tohumu ve bir defne yaprağı yerleştirin 2.
- Salatalıkları dik veya sıkı bir şekilde kavanozlara yerleştirin 2. Aralara dereotu ve kalan baharatları serpiştirin 2.
- Küçük bir tencerede 2 su bardağı içme suyu, 1,5 su bardağı sirke, 2 yemek kaşığı şeker ve 1,5 yemek kaşığı kaya tuzunu kaynatın 2.
- Şeker ve tuz tamamen eriyene kadar karıştırın 2.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alın 2.
- Sıcak salamura suyunu dikkatlice salatalıkların üzerine dökün 2.
- Salatalıkların tamamen sıvı içinde kaldığından emin olun 2.
- Kapakları sıkıca kapatıp kavanozları 5 dakika kadar ters çevirin 2.
- Sonra düz çevirerek oda sıcaklığında soğumaya bırakın 2.
- Kavanozları serin, karanlık bir yerde 10-14 gün kadar bekletin 2.
Süre sonunda turşularınız yemeye hazır hale gelir 2.
Püf noktaları:
- Salatalıkları pişirme veya haşlama yapmadan doğrudan sıcak salamura ile kavanoza doldurun 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: