Tavukta en lezzetli ızgara, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Ancak, bazı lezzetli ızgara tavuk tarifleri şunlardır: Tavuk Izgara: 1 kg tavuk göğsü, sıvı yağ, baharatlar (kişniş, toz kırmızı biber, zerdeçal, kekik) ile marine edilip döküm ızgara tavada veya normal tavada pişirilebilir. Tavada Tavuk Pirzola: 700 gr incik, sıvı yağ, salça ile marine edilip tavada pişirilebilir. Mangal Tadında Tavuk: 5 parça ızgaralık tavuk, sıvı yağ ve salça ile marine edilip tavada pişirilebilir. Tavuk ızgarasının lezzetli olması için, doğru et bölümüne uygun pişirme tekniği uygulanmalı, yeterli süre marine edilmeli ve iç sıcaklığının 75 dereceye ulaşması sağlanmalıdır.