Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Organik köy tavuğunun eti, aşağıdaki özelliklerle anlaşılabilir:
- Renk: Organik tavuk etinin rengi kırmızıya yakın olurken, normal tavuk eti oldukça açık ve beyaza kaçıktır 12.
- Pişme Süresi: Organik tavuk, en az 1,5 saatte pişerken, normal tavuk 20-30 dakika gibi kısa bir sürede pişer 23.
- Su Bırakma: Organik tavuk pişerken kahverengiye dönük bir su bırakırken, normal tavuk beyazımsı şeffaf bir su bırakır 13.
- Kemiğinden Ayrılma: Organik tavuğun eti, antibiyotik kullanımı nedeniyle kemiğinden zor ayrılır 13.
- Deri: Organik köy tavuğunun derisi ince ve damarlıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: