Buradasın
Oktay Usta tavuk haşlama nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oktay Usta'nın tavuk haşlama tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 bütün tavuk göğüs 1
- 5 adet tavuk baget 1
- iki tane patates 1
- bir adet soğan 1
- iki diş sarımsak 1
- üç adet havuç 1
- iki defne yaprağı 1
- bir çay kaşığı tane karabiber 1
- 1 çorba kaşığı tereyağı 1
- zeytinyağı 1
- 2 litre su 1
- iki tatlı kaşığı tuz 1
Terbiyesi için:
Yapılışı:
- Tavuk bagetlerin derisini alıp kesin ve tavuk göğsünü dörde bölün 1.
- Hepsini bir tencereye alıp su koyun ve üzerine bir taşım kaynatın 1.
- Yan tarafta tencerenin içinde rendelenmiş havucu zeytinyağı ile soteleyin 1.
- Parmak büyüklüğünde doğradığınız havuçları tencereye ekleyin 1.
- Soğan ve sarımsağı iki-üç dakika kavururken diğer taraftaki tavukları da tencereye ekleyin 1.
- Tane karabiber, sıcak su koyup tavukları pişirmeye başlayın 1.
- Yarı kıvama gelince patatesini ve tuzunu koyup pişmeye devam edin 1.
- Bir kaseye unu ve limonu sıkın, soğuk su koyup akıcı bir kıvama getirin 1.
- Kaynamakta olan tavuk suyundan iki kepçe koyup terbiyeyi ılık hale getirin 1.
- Kesilmemesi için terbiyeyi çorbaya ilave edin 1.
- Etler yumuşayınca haşlamanız hazır demektir 1.
- Tuzunu kontrol edip servis tabağına alın, yanına limon ve üzerine ince doğranmış maydanozla servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: