Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oktay Usta'nın tavuk haşlama tarifi için gerekli malzemeler:
- bir bütün tavuk göğüs 3;
- beş adet tavuk baget 3;
- iki tane patates 3;
- bir adet soğan 3;
- iki diş sarımsak 3;
- üç adet havuç 3;
- iki defne yaprağı 3;
- bir çay kaşığı tane karabiber 3;
- 1 çorba kaşığı tereyağ 3;
- zeytinyağı 3;
- 2 litre su 3;
- iki tatlı kaşığı tuz 3;
- beş çorba kaşığı çiçek yağı veya zeytin yağı 3.
Hazırlanışı:
- Tavuk bagetlerin derisi alınıp kesilir ve tavuk göğsü dörde bölünür 3.
- Malzemeler bir tencereye alınıp su konur ve bir taşım kaynatılır 3.
- Rendelenmiş havuç zeytinyağında sotelenir ve diğer havuçlar iri iri doğranıp tencereye eklenir 3.
- Soğan ve sarımsak kavrulduktan sonra tencereye eklenir ve tane karabiber, sıcak su eklenerek tavuklar pişirilmeye başlanır 3.
- Yarı kıvama gelince patates, tuz eklenip pişirmeye devam edilir 3.
- Bir kaseye un ve limon sıkılıp soğuk su eklenerek akıcı bir kıvam elde edilir 3.
- Kaynar tavuk suyundan iki kepçe alınıp ılık hale getirilerek terbiyeye eklenir 3.
- Etler yumuşayınca haşlama tamamlanır, tuz kontrolü yapılır 3.
- Servis tabağına alınıp üzerine ince doğranmış maydanoz eklenerek servis edilir 3.
Oktay Usta'nın tavuk haşlama tarifinin bulunduğu bazı kaynaklar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: