Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal sosu ile çıtır tavuk iyi gider 1.
Portakal soslu tavuk tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 500 gr tavuk göğüs eti, dilimlenmiş 4
- 30 gr İçim Tereyağı 4
- 3 adet portakalın taze sıkılmış suyu 4
- 50 gr bezelye, haşlanmış 4
- 50 gr basmati pirinç, haşlanmış 4
- 1 diş sarımsak, ezilmiş 4
- 1 tatlı kaşığı bal 4
- 1 tatlı kaşığı kimyon 4
- 1 adet soğan, piyazlık doğranmış 4
- 1 adet havuç, ince çubuk doğranmış 4
- 1 çorba kaşığı taze soğan doğranmış 4
- Tuz, karabiber 4
Yapılışı:
- İçim Tereyağını geniş bir tavada eritin 4.
- Tavukları tavaya atın 4.
- Sarımsak, kimyon, tuz ve karabiber ekleyip tavuklar pembeleşinceye kadar pişirin 4.
- Soğanları, bezelye ve havuçları da ekleyip karıştırarak birkaç dakika pişirin 4.
- Portakal suyunu balla karıştırıp tavukların üzerine boşaltın ve portakallı sos şurup kıvamı alana kadar pişirin 4.
- Pirinci ilave edin ve karıştırın 4.
- Sıcak servis edin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: