Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıtır tavuk but yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg tavuk baget veya kanat 14;
- 2 yumurta 14;
- 1 çay bardağı su 14;
- 1 çay bardağı mısır unu 14;
- 1 çay bardağı un 14;
- 1 su bardağı galeta unu 14;
- 1 tatlı kaşığı köri 14;
- 1 çay kaşığı karabiber 14;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 14;
- 1 yemek kaşığı tuz 14;
- Kızartmak için sıvı yağ 14.
Yapılışı:
- Bagetleri derin bir tencereye alıp üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin ve tuz ilave ederek yumuşayana kadar haşlayın 1.
- Haşlanan tavukları çıkarıp soğumaya bırakın 1.
- Derin bir kasede un, mısır unu, galeta unu ve baharatları karıştırın 1.
- Ayrı bir kasede yumurta ve suyu çırpın 1.
- Soğuyan bagetleri önce yumurtaya, sonra unlu karışıma bulayın 1.
- Bir tabağa alıp üzerini kapatarak yarım saat buzdolabında bekletin 1.
- Dinlenen tavukları tekrar önce yumurtaya, ardından unlu karışıma batırıp bol yağda kızartın 1.
Çıtır tavuk but tarifi için aşağıdaki kaynaklara da başvurulabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: