Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Satay eti pişirmek için genellikle küçük et parçaları kullanılır ve bu parçalar baharatlarla marine edilip şişlere geçirilerek ızgarada pişirilir 23.
Malzemeler:
- 500 g tavuk göğsü, ince şeritler halinde kesilmiş 2
- 2 diş sarımsak, ezilmiş 2
- 1 çay kaşığı zencefil, rendelenmiş 2
- 1 çay kaşığı zerdeçal 2
- 1 çay kaşığı kimyon 2
- 2 yemek kaşığı soya sosu 2
- 1 yemek kaşığı esmer şeker 2
- 1 yemek kaşığı limon suyu 2
- Bambu çubuklar 2
Hazırlanışı:
- Tavuk etini, sarımsak, zencefil, zerdeçal, kimyon, soya sosu, esmer şeker ve limon suyu ile marine edin ve en az 1 saat buzdolabında bekletin 2.
- Bambu çubukları 30 dakika suda bekletin 2.
- Marine edilmiş tavukları bambu çubuklara takın 2.
- Izgarada her iki tarafını altın rengi olana kadar pişirin 2.
- Fıstık sosu için, tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin 2.
- Satay'ı fıstık sosu ile servis yapın 2.
Ayrıca, fırında satay tavuk tarifi de mevcuttur:
- Malzemeler: 6 adet tavuk kalça, derisi alınmış ve kemiksiz, ½ su bardağı hindistan cevizi kreması, 1 adet lime, suyu sıkılmış ve kabuğunun rendesi 1.
- Hazırlanışı: Tavukların üzerine marinasyon karışımını dökün, üzerini streç film ile kapatın ve en az 2 saat buzdolabında bekletin 1. Ardından, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde üzerleri kızarana dek yaklaşık 25-35 dakika pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: