• Buradasın

    Satay eti nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Satay eti pişirmek için genellikle küçük et parçaları kullanılır ve bu parçalar baharatlarla marine edilip şişlere geçirilerek ızgarada pişirilir 23.
    Malzemeler:
    • 500 g tavuk göğsü, ince şeritler halinde kesilmiş 2
    • 2 diş sarımsak, ezilmiş 2
    • 1 çay kaşığı zencefil, rendelenmiş 2
    • 1 çay kaşığı zerdeçal 2
    • 1 çay kaşığı kimyon 2
    • 2 yemek kaşığı soya sosu 2
    • 1 yemek kaşığı esmer şeker 2
    • 1 yemek kaşığı limon suyu 2
    • Bambu çubuklar 2
    Hazırlanışı:
    1. Tavuk etini, sarımsak, zencefil, zerdeçal, kimyon, soya sosu, esmer şeker ve limon suyu ile marine edin ve en az 1 saat buzdolabında bekletin 2.
    2. Bambu çubukları 30 dakika suda bekletin 2.
    3. Marine edilmiş tavukları bambu çubuklara takın 2.
    4. Izgarada her iki tarafını altın rengi olana kadar pişirin 2.
    5. Fıstık sosu için, tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin 2.
    6. Satay'ı fıstık sosu ile servis yapın 2.
    Ayrıca, fırında satay tavuk tarifi de mevcuttur:
    • Malzemeler: 6 adet tavuk kalça, derisi alınmış ve kemiksiz, ½ su bardağı hindistan cevizi kreması, 1 adet lime, suyu sıkılmış ve kabuğunun rendesi 1.
    • Hazırlanışı: Tavukların üzerine marinasyon karışımını dökün, üzerini streç film ile kapatın ve en az 2 saat buzdolabında bekletin 1. Ardından, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde üzerleri kızarana dek yaklaşık 25-35 dakika pişirin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: