Tahin ve pekmezle ekmek yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Tahinli Ekmek Tarifi: - Malzemeler: 2 büyük ölçek şeker, 3,5 kap un, 2 büyük ölçek yağ, 3 büyük ölçek süt, 2 küçük ölçek tuz, 1,3 kap ılık su, 2 küçük ölçek toz maya, tahin ve pekmez. - Hazırlanışı: Ekmek kalıbına suyu koyun, üzerine şeker, süt, yağ ve tuzu ekleyin. Maya ve unu ekleyip karıştırın. Ekmek kalıbını ekmek makinesine yerleştirin ve uygun programda çalıştırın. Makine sinyal verince hamura tahinli karışımı ilave edin. Piştikten sonra dilimleyip servis yapın. 2. Tahin Pekmezli Sarmal Ekmek Tarifi: - Malzemeler: 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1/4 su bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine), 2/3 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 su bardağı yarı yarıya pekmez ve tahin. - Hazırlanışı: Şeker, tuz, yumurta, süt ve tereyağını bir kasede çırpın. İçerisine mayayı ekleyip 10 dakika bekletin. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun ve yarım saat bekletin. Hamuru açıp içine tahin ve pekmezi sürün, rulo yapın ve ikiye bölüp örgü şeklinde baton kalıplarına yerleştirin. Yumurta sarısını sürüp 20-23 dakika pişirin.