• Buradasın

    Tahin ve pekmezle ekmek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tahin ve pekmezle ekmek yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
    1. Tahinli Ekmek Tarifi:
      • Malzemeler: 2 büyük ölçek şeker, 3,5 kap un, 2 büyük ölçek yağ, 3 büyük ölçek süt, 2 küçük ölçek tuz, 1,3 kap ılık su, 2 küçük ölçek toz maya, tahin ve pekmez 1.
      • Hazırlanışı: Ekmek kalıbına suyu koyun, üzerine şeker, süt, yağ ve tuzu ekleyin. Maya ve unu ekleyip karıştırın. Ekmek kalıbını ekmek makinesine yerleştirin ve uygun programda çalıştırın. Makine sinyal verince hamura tahinli karışımı ilave edin. Piştikten sonra dilimleyip servis yapın 1.
    2. Tahin Pekmezli Sarmal Ekmek Tarifi:
      • Malzemeler: 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1/4 su bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine), 2/3 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 su bardağı yarı yarıya pekmez ve tahin 2.
      • Hazırlanışı: Şeker, tuz, yumurta, süt ve tereyağını bir kasede çırpın. İçerisine mayayı ekleyip 10 dakika bekletin. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun ve yarım saat bekletin. Hamuru açıp içine tahin ve pekmezi sürün, rulo yapın ve ikiye bölüp örgü şeklinde baton kalıplarına yerleştirin. Yumurta sarısını sürüp 20-23 dakika pişirin 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    Tahinli ekmek için hangi ekmek kullanılır?

    Tahinli ekmek yapımında dilimli ekmek kullanılır.

    Ekmek tarifi nasıl yapılır?

    Ekmek tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 4,5 su bardağı un + 1 yemek kaşığı tepeleme un - 2 su bardağı ılık su - 1 paket instant kuru maya - 1 yemek kaşığı silme toz şeker - 1 çay kaşığı tuz - Üzeri için un Yapım Aşamaları: 1. Derin bir kaba un ve mayayı koyup karıştırın. 2. Üzerine toz şeker, tuz ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 3. Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. 4. Mayalanan hamuru kaşık yardımıyla teflon bir fırın kabına döküp yayın ve üzerine az miktar un serpin. 5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verip yaklaşık 40-45 dakika pişirin. 6. Ekmek piştikten sonra fırından çıkartın, üzerine biraz su serpiştirin ve temiz bir örtü ile sararak 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. 7. Dinlendikten sonra bıçak yardımıyla dilimleyerek servis edebilirsiniz.

    Tahin ile pekmez karıştırırken hangi pekmez kullanılır?

    Tahin ile pekmez karıştırırken her türlü pekmez kullanılabilir.

    Tahin pekmez karışımı nasıl olmalı?

    Tahin pekmez karışımı için genel olarak kabul edilen oran, 2 ölçek tahin ve 1 ölçek pekmez şeklindedir. Karışım şu adımlarla yapılır: 1. Malzeme Seçimi: Doğal ve katkı maddesi içermeyen tahin ve pekmez tercih edilmelidir. 2. Ölçülendirme: Bir kâseye 2 yemek kaşığı tahin koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı pekmez ekleyin. 3. Karıştırma: Bir çatal veya çırpıcı yardımıyla tahin ve pekmezi iyice karıştırın, homojen bir kıvama gelene kadar devam edin. 4. İsteğe Bağlı Eklemeler: Karışımın içine ceviz, fındık veya tarçın ekleyebilirsiniz. Karışımı, kahvaltılarda, tatlılarda veya ara öğünlerde tüketebilirsiniz.

    Tahin ve pekmezle katmer nasıl yapılır?

    Tahin ve pekmezle katmer yapmak için gerekli malzemeler: 1 çay bardağı pekmez; 1 çay bardağı tahin; 2 adet yufka; 2 çorba kaşığı toz şeker; 1 su bardağı file antep fıstığı. Yapılışı: 1. Yufkayı düz bir zemine yayın. 2. Üzerine yarım çay bardağı tahin sürüp, pekmez gezdirin. 3. 1 çorba kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı antep fıstığı serpin. 4. Yufkanın karşılıklı iki tarafını hafif üst üste gelecek şekilde ortada birleştirin. 5. Karşılıklı diğer iki tarafı da aynı şekilde hazırlayıp kare şekline getirin. 6. Yufka uçlarının açılmaması için iç taraflarına az miktarda su sürün. 7. Yapışmaz yüzeyli tavada, kısık ateşte önlü arkalı kızartın. 8. Kalan 1 adet yufka ve malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. 9. Dilimleyip, üzerine antep fıstığı serperek servis yapın.

    Tahin ve pekmezle çörek nasıl yapılır?

    Tahin ve pekmezle çörek yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; 1 çay bardağı pekmez; 1 çay bardağı tahin; 180 gr ceviz içi; 3 çorba kaşığı yoğurt; 1 çay kaşığı karbonat; 1 çay kaşığı kabartma tozu; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 çay kaşığı tuz; 1 çorba kaşığı limon suyu; 2,5 su bardağı un; 1 çay bardağı sıvı yağ (içi için); Susam. Hazırlanışı: 1. Bir kapta karbonat ve limon suyunu köpürtün ve yoğurtun içine dökün. 2. Ardından sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, yumurta, unu, ve tuzu yoğurun. 3. Hamuru 5-10 dakika dinlendirdikten sonra unlayarak açın. 4. Daha sonra ceviz, tahin, pekmez ve sıvı yağı karıştırıp hamurun her tarafına sürün. 5. Rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin. 6. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirip, servis edebilirsiniz.

    Tahin ekmeği kaç saatte pişer?

    Tahin ekmeği, yaklaşık 30 dakika pişer.