Beyaz çorbalar, genellikle süt veya krema gibi beyaz renkli malzemelerle hazırlanan besleyici ve lezzetli çorbalardır. İşte bazı beyaz çorba çeşitleri: 1. Kremalı Mantar Çorbası: Mantar, soğan, sarımsak, tereyağı, un, süt veya krema, tuz ve karabiber ile yapılır. 2. Tarator Çorbası: Yoğurt, ceviz, sarımsak, limon suyu ve su ile hazırlanır, soğuk servis edilir. 3. Kremalı Brokoli Çorbası: Brokoli, soğan, sarımsak, sebze suyu, krema, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile yapılır. 4. Kısır Çorbası: Bulgur, domates, biber, soğan, maydanoz, nar ekşisi ve zeytinyağı ile yapılır, genellikle soğuk servis edilir. 5. Beyaz Fasulye Çorbası: Beyaz fasulye, soğan, havuç, un, süt, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile hazırlanır.