Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meyveli kefir, sade kefire taze meyvelerin doğal aroması eklenerek hazırlanır 3.
Bazı meyveli kefir tarifleri için kullanılan malzemeler:
- 1 su bardağı kefir, 1 ince dilim zencefil, yarım çay bardağı yaban mersini, 1 çay bardağı süt, 3-4 adet buz küpü 1;
- 2 bardak kefir, 2 tatlı kaşığı kakao, 2 tatlı kaşığı bal, 1 adet büyük olgunlaşmış muz 5.
Ayrıca, meyveli kefir yapımında kullanılabilecek mevsim meyveleri arasında muz, çilek, ahududu, böğürtlen, mango, kivi, elma, kayısı bulunur 3.
Şeker oranı kontrol edilebilir ve damak zevkine göre çeşitlendirilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: