Buradasın
Ayvalı ve portakallı kereviz nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayvalı ve portakallı kereviz yapımı için gerekli malzemeler:
- 3 adet kereviz 1;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 su bardağı sıcak su 1;
- 2 kereviz sapı 1;
- 1 kuru soğan 1;
- 1 ayva 1;
- 1 portakalın suyu 1;
- 2 havuç 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- Kereviz ve ayvanın kabuğunu soyup iri doğrayın ve limonlu suda bekletin 1.
- Kereviz saplarını 2 cm kalınlığında doğrayın 1.
- Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun 1.
- Kereviz, ayva, kereviz sapı ve havucu ekleyip 3 dakika kavurun 1.
- Üzerine portakal suyu ve sıcak suyu ilave edin 1.
- Tuz ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin 1.
- Ilık servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: