Buradasın
Ayvalı ve portakallı kereviz nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayvalı ve portakallı kereviz yapmak için gerekli malzemeler:
- 2-3 kök kereviz 3;
- 1 ayva 3;
- 2 havuç 3;
- 1 limon 3;
- 1 yemek kaşığı un 3;
- 1 soğan veya 15-20 arpacık soğanı 3;
- 3 portakalın suyu (taze sıkılmış) 3;
- 1/2 portakal kabuğu rendesi 3;
- 2-3 yaprak adaçayı 3;
- 1 tatlı kaşığı bal 3;
- Zeytinyağı 3;
- Tuz ve beyaz biber 3.
Yapılışı:
- Sebzeleri hazırlama: Büyük bir kaseye bolca su koyun, içine un, limon suyu ve limon kabuklarını ekleyip karıştırın 3. Soyulan sebzeler kararmamaları için bu suda bekleyecek 3.
- Kereviz ve ayvayı doğrama: Kerevizlerin kabuklarını ve siyahlaşmış kısımlarını alarak, üstteki yeşil kısımlarının bir kısmıyla beraber elma dilimi şeklinde doğrayın 3. Ayvanın kabuklarını soyduktan sonra dilimleyin 3.
- Soğan ve havuçları soteleme: Geniş bir tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyun, içine ince doğranmış soğan ve havucu ekleyip birkaç dakika soteleyin 3.
- Portakal ekleme: Üzerine portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin, orta ateşte 10 dakika pişirin 3.
- Ana pişirme: Kereviz ve ayvaları ekleyin, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin, tuz ve biberi ekleyip kapağını kapatın 3. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin 3.
- Son dokunuşlar: Piştikten sonra aşırı sıcağı çıkınca bal ve biraz daha zeytinyağı ekleyin, karıştırın 3. Soğuduktan sonra servis tabağına alın 3.
Bir gün dinlendirilirse daha lezzetli olacaktır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: