Buradasın
Girit usulü kabak sıyırma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Girit Usulü Kabak Sıyırma Tarifi:
Malzemeler:
- 3-4 adet kabak 15;
- 1 adet kuru soğan 15;
- 5 dal taze soğan 15;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml) 15;
- 1 adet limon suyu 15;
- 2 yemek kaşığı pirinç 15;
- Yarım su bardağı sıcak su (100 ml) 15;
- Yarım tatlı kaşığı tuz 15;
- Yarım tatlı kaşığı kuru nane 15;
- Yarım demet dereotu 15.
Yapılışı:
- Kabakların Hazırlanması: Kabaklar, sebze soyucu ile çekirdekli kısma kadar ince uzun şeritler halinde dilimlenir ve üzerine limon suyu eklenerek karıştırılır 13.
- Soğanların Kavrulması: Tencerede zeytinyağı ile piyazlık doğranmış soğanlar pembeleşene kadar kavrulur 1.
- Pirincin Eklenmesi: Pirinç eklenip 1-2 dakika daha kavrulur 1.
- Taze Soğanın Eklenmesi: Doğranmış taze soğanlar eklenir ve kuru nane ilave edilip birkaç tur karıştırılır 1.
- Suyun Eklenmesi: Sıcak su eklenir ve tencere kapağı kapatılıp yaklaşık 8 dakika pişirilir 1.
- Kabakların Eklenmesi: Kabaklar tencereye aktarılır, tuz eklenir ve kapak kapatılıp kabaklar suyunu çekene kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirilir 1.
- Dinlendirme: Ocak kapatılıp 10-15 dakika dinlendirilir 1.
- Servis: Üzerine ince kıyılmış dereotu serpilir ve karıştırılır 1.
Girit usulü kabak sıyırma, sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: