Buradasın
Girit usulü kabak sıyırma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Girit usulü kabak sıyırma tarifi için gerekli malzemeler:
- 4 adet kabak 2;
- 1 adet orta boy soğan 2;
- 5-6 dal dereotu 2;
- 1 adet limon 2;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2.
Hazırlanışı:
- Kabakları çizgili bir şekilde soyun 2.
- Soyduğunuz kabakları çekirdekli kısma gelinceye kadar sebze soyacağı ile ince ince dilimleyin 2.
- Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun 2.
- Dilimlediğiniz kabakları soğanın üzerine ekleyin, çok hafif bir şekilde karıştırın 2.
- Kabaklar hafif kavrulduktan sonra 1/2 limonun suyunu, tuz ve kabağın tazeliğine göre az miktarda su ekleyerek 10 dakika pişirin 2.
- İnce ince kıydığınızı dereotunu ekleyerek, ocağı kapatın 2.
- Yemeğiniz ılıdıktan sonra 1/2 limonun suyunu ilave edin, dilerseniz ılık, dilerseniz soğuk olarak tüketin 2.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: