Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Refika'nın Lazanya Tarifi için gerekli malzemeler:
- İç harcı için:
- 500 gram çift çekim dana döş kıyma 2;
- 2 adet orta boy soğan 2;
- 1 havuç (minik küpler halinde doğranmış) 2;
- 3 çorba kaşığı domates salçası 2;
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2;
- 1'er tatlı kaşığı tuz ve karabiber 2;
- 3 çorba kaşığı sirke 2;
- 3 adet pembe domates (rendelenmiş) 2;
- 2 defne yaprağı ve yarım dal biberiye 2.
- Beşamel sosu için:
- Üzeri için:
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 3.
Yapılışı:
- Geniş bir tencerede kıymayı kavurun, üzerine rendelenmiş soğanları ekleyip 5-6 dakika daha kavurun 2.
- Doğranmış havuç, domates salçası, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sirkeyi ekleyin 2.
- Rendelenmiş domatesleri, defne yaprağı ve biberiyeyi ekleyip kaynayınca küçük ateşe alarak 30 dakika daha pişirin 2.
- Beşamel sosu için tereyağı ve unu tencerede kavurun, sütü ekleyip çırparak karıştırın 2.
- Tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip 3-4 dakika daha pişirin 2.
- Fırın kabına biraz kıyma ve beşamel sos yayın, üzerine 3 yaprak lazanya yerleştirin 2.
- Sırasıyla, 3 çorba kaşığı bolonez sos, 4 çorba kaşığı beşamel sos ve yarım boğum dil peyniri ekleyin 2.
- Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın, en üste dil peyniri ve kaşar peyniri rendesi serpin 23.
- 220 derece fırında 20 dakika pişirip 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 2.
Tarifin detaylı anlatımı ve püf noktaları için Refika'nın Mutfağı'nın YouTube kanalına başvurulabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: