Buradasın
Kıymalı kabak musakka nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı kabak musakka tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 3 adet kabak 1
- 3 yemek kaşığı kıyma 1
- 1 adet soğan 13
- 1 adet domates 13
- 1 diş sarımsak 1
- 1/3 çay bardağı pirinç 1
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (fındık veya çiçek yağı) 1
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası 1
- 1/2 demet dereotu 1
- 2 dal taze nane 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı pul biber 1
- 1/3 çay kaşığı karabiber 1
Yapılışı:
- Kabakları soyup, yıkayıp, küçük küpler halinde doğrayın 1.
- Soğanınızı, sarımsağınızı ayıklayıp, yıkayıp tavla zarı gibi doğrayın 1.
- Domateslerinizi yıkayıp, kabuklarını soyup küp küp doğrayın 1.
- Pirincinizi ayıklayıp, yıkayın 1.
- Tencerenize kıymanızı ve sıvı yağınızı koyun 1. Kıymanız suyunu salıp, çekinceye kadar kavurun 1.
- Soğanlarınızı, sarımsağınızı sararıncaya kadar, ardından domateslerinizi ve salçanızı ilave edip kavurun 1.
- Kabaklarınızı, pirincinizi koyup karıştırın 1.
- Kabaklarınızın üzerini örtecek kadar suyunuzu, pul biberinizi, karabiberinizi, tuzunuzu ilave edip kısık ateşte pişirin 1.
- Yemeğinizi servis yapmadan önce dereotunuzu ve nanenizi ince ince doğrayıp tencerenize karıştırıp servis yapın 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: