Kıyma ile karnabahar ve brokoli yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 500 gr. karnabahar - 300 gr. brokoli - 250 gr. dana kıyması - 8 yemek kaşığı zeytinyağı (80 gr.) - 2 adet orta boy domates (200 gr.) - 1 tatlı kaşığı domates salçası (20 gr.) - 1 adet iri soğan (150 gr.) - 3 diş sarımsak - 1 adet havuç (130 gr.) - 1 çay kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı pul biber - 1 çay kaşığı kimyon - 1 tatlı kaşığı tuz - 2 su bardağı kaynar su Yapılış: 1. Brokoli ve karnabaharı uygun irilikte doğrayın, soğan, havuç ve sarımsağı yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin ve kaynar suyu hazır edin. 2. Tencereye zeytinyağını koyun ve ısıtın, üzerine kıymayı ilave edin ve taneleşinceye kadar orta ısıda kavurun. 3. Ardından sırasıyla soğan, sarımsak, havuç, domates salçası ve rendelenmiş domatesi ekleyip kavurun. 4. Üzerine karnabahar, brokoli, 2 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon ve tuzu ekleyip karıştırın. 5. Ocak ısısını yükseltin, tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapatın ve ocağı en düşük (kısık ateş) ısı konumuna getirin. 6. 30 dakika bitiminde yemeği servise hazır hale getirin.