Kıyma ile karnabahar ve brokoli yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 500 gr. karnabahar; 300 gr. brokoli; 250 gr. dana kıyması; 8 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 adet orta boy domates (200 gr.); 1 tatlı kaşığı domates salçası (20 gr.); 1 adet iri soğan (150 gr.); 3 diş sarımsak; 1 adet havuç (130 gr.); 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 tatlı kaşığı tuz; 2 su bardağı kaynar su. Yapılışı: 1. Brokoli ve karnabahar uygun irilikte doğranır. 2. Soğan, havuç, sarımsak yemeklik doğranır ve domates rendelenir. 3. Tencereye zeytinyağı konur ve ısıtılır. 4. Üzerine kıyma ilave edilir ve taneleşinceye kadar orta ısıda kavrulur. 5. Ardından sırasıyla soğan, sarımsak, havuç, domates salçası ve rendelenmiş domates ilave edilir ve kavrulur. 6. Üzerine karnabahar, brokoli, 2 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon ve tuz ilave edilir ve karıştırılır. 7. Ocak ısısı yükseltilir. 8. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılır. 9. Ocak en düşük (kısık ateş) ısı konumuna getirilir ve 30 dakika pişirilir. Malzeme miktarları ve çeşitleri damak tadına ve kişi sayısına göre ayarlanabilir.