Sarımsaklı çorba yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Yoğurtlu Sarımsaklı Bulgur Çorbası Tarifi: - Malzemeler: 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 orta boy soğan, 1 yemek kaşığı biber salçası, 7 su bardağı su, 1/2 su bardağı Duru Başbaşı Bulgur, 1,5 su bardağı süzme yoğurt, 5-6 iri diş sarımsak, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz. - Hazırlanışı: Yağla ince doğranmış soğanı 3-4 dakika kavurun. Biber salçası ve su ilave edip karıştırın. Kaynayınca bulgur koyun, kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar 30-40 dakika pişirin. Yoğurt, yumurta, ezilmiş sarımsak, un, nane ve kırmızıbiberi, 1 su bardağı suyla iyice karıştırın. Kaynayan çorbadan 3-4 kaşık ekleyerek alıştırın ve çorbaya karıştırarak ilave edin. Birkaç taşım kaynayınca tuz atıp ocaktan alın. 2. Sarımsaklı Yayla Çorbası Tarifi: - Malzemeler: 2 su bardağı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet yumurta sarısı, 1 çay bardağı pirinç, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı kuru nane, 6 su bardağı su. - Hazırlanışı: Bir tencereye yoğurdu ve unu alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Üzerine yumurta sarısını da ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu ilave edip orta ateşte kaynayana kadar sık sık karıştırın. Kaynayan çorbaya yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri, rendelediğimiz sarımsağı ve tuzu ekleyin. 20 dakika pişirin.