Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi sarımsak tohumu, kişisel tercihlere ve kullanım amacına göre değişebilir. İşte bazı öne çıkan sarımsak çeşitleri:
- Kastamonu Taşköprü sarımsağı 5. Kendine özgü aroma ve yoğun tadıyla bilinir 5.
- Organik sarımsak 5. Kimyasal kalıntılardan uzak, sürdürülebilir tarım yöntemleriyle yetiştirilir 5.
- Orta boy sarımsak 5. Kullanım kolaylığı ve dengeli aroması nedeniyle tercih edilir 5.
- Beyaz sarımsak 'Messidrome' 3. Hafif bir tada sahip, verimli bir çeşittir 3.
- Pembe sarımsak 'Printanor' 3. Özellikle verimli ve baharatlı bir tada sahiptir 3.
- Mor sarımsak 'Germidour' 3. Belirgin aromalara sahip, erkenci bir çeşittir 3.
- Rocambola sarımsağı 3. Çok yıllık, hafif bir tada sahip ve dayanıklı bir çeşittir 3.
- Yabani sarımsak (Allium ursinum) 3. Tamamen yenilebilir, çok yıllık bir çalı sarımsağıdır 3.
Sarımsak tohumu seçerken, tazelik, aroma ve menşei gibi faktörlere dikkat edilmesi önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: