Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Saksıya sarımsak dikmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Malzeme Hazırlığı: Killi toprak ve 20 cm derinliğinde bir saksı gereklidir 12.
- Dişlerin Ayrılması: Sarımsağın büyük dişlerini ayırın, kabuklarını soymayın 12.
- Çukur Açma: Saksının ortasına 10 cm'lik çukurlar açın 12.
- Dikim: Sarımsakların kök uçları alta, filizlenen kısımları üste gelecek şekilde çukurlara yerleştirin 12. Çok dipte olmamalarına dikkat edin.
- Toprakla Örtme: Üzerlerini hafifçe toprakla örtün 12.
- Sulama: Güneş alan bir yere yerleştirip, ilk can suyunu verin 12. Sarımsakları haftada 1-2 kez sulamak yeterlidir 12.
- Hasat: Yapraklar kahverengiye dönmeye başladığında sarımsakları hasat edebilirsiniz 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: