Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi sarımsak ezmesi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 4 baş sarımsak 45;
- 2 yemek kaşığı susam 45;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 45;
- yarım demet maydanoz (sadece yaprakları) 45;
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 45;
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) labne 45;
- 1 tutam tuz 45.
Yapılışı:
- Sarımsakları soyun 5.
- Ufak bir tavada susam, sarımsaklar ve zeytinyağını kısık ateşte, sarımsaklar yumuşayana kadar kızartın 5.
- Maydanoz yapraklarını ince ince doğrayıp bir kaseye alın 5.
- Süzme yoğurt, labne ve sıcak sarımsaklı karışımı da kaseye koyup çatalla ezin 5. Bu aşamada tuzunu da ekleyin 5.
- Karışımı servis tabağına alıp üzerine biraz kavrulmuş susam, pul biber ve zeytinyağı ekleyerek servis edin 5.
Sarımsakları fırında pişirerek kullanmak, çiğ sarımsağın keskin ve yakıcı tadını alarak mezenin daha yumuşak, tatlımsı ve sindirimi kolay bir hale gelmesini sağlar 4. Ayrıca, mezeyi hazırladıktan sonra buzdolabında dinlendirilmesi, malzemelerin lezzetlerinin birbirine karışmasını ve daha dengeli bir tat elde edilmesini sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: