Yeşil incir reçeli yapmak için gerekli malzemeler: 750 gr yeşil incir; 1,5 kg + 1 su bardağı toz şeker; 1,5 litre su; Çubuk tarçın; 10 adet karanfil; 1 çay kaşığı limon tuzu; 2 su bardağı kireç; 2,5 litre su. Yapılışı: 1. Kireçli su hazırlığı: 2 bardak kireci 2,5 litre su ile karıştırıp 5 saat bekletin. 2. İncirlerin hazırlanması: İncirlere çöp şiş ile delik açın, yıkayıp tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 5-10 dakika haşlayın. 3. Kireçli suda bekletme: İncirlerin patlamadan suyunu sıkın, kaba alın ve dinlenen kirecin suyunu üzerine döküp 5-6 saat bekletin. 4. Şerbet hazırlığı: Tencereye şekeri, suyu, tarçın ve karanfili alıp kaynatın. 5. Pişirme: Şerbet kaynayınca incirleri ekleyip ara sıra karıştırarak kıvam alana kadar pişirin (yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arası). 6. Sunum: Sulu olursa bir gün güneşe bırakabilirsiniz. Püf noktaları: Reçelin kıvamını anlamak için bir kaşık yardımıyla dağılıp dağılmadığına bakın. Reçelin şekerlenmemesi ve daha uzun saklanması için içine limon suyu ekleyebilirsiniz. Reçeli saklamak için kullanacağınız kavanozları sıcak suyla sterilize edip kapaklarını kontrol edebilirsiniz.