Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Reçellik malzemeler arasında şunlar bulunur:
- Meyve ve sebzeler 123. Reçel yapımında çilek, vişne, kayısı, şeftali, erik, kavun, elma, ayva, incir, turunçgil, patlıcan, havuç, domates, sakız kabağı gibi taze veya dayanıklı hale getirilmiş meyve ve sebzeler kullanılır 123.
- Çiçek ve kabuklar 3. Isparta gülünün taç yaprakları ile karpuz, portakal, limon, bergamot, turunç gibi meyvelerin kabukları da reçel yapımında kullanılabilir 3.
- Yardımcı maddeler 23. Pektin, glikoz şurubu, asit (genellikle sitrik asit), şeker (genellikle sakaroz) ve bazen renk maddeleri, jelleştiriciler, aroma ve lezzet katan maddeler de reçel yapımında kullanılan yardımcı maddeler arasındadır 23.
Reçel yapımında kullanılan tüm malzemeler taze, sağlıklı, kaliteli ve güvenilir olmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: