Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeker hastaları, doğal tatlandırıcılar kullanılarak hazırlanmış reçelleri tüketebilirler 4. İşte şeker hastaları için uygun bazı reçel tarifleri:
- Çilek Reçeli: 500 gram çilek, 1 su bardağı stevia veya eritritol (şeker yerine kullanılan doğal tatlandırıcılar) ve 1 limon suyu ile hazırlanır 4.
- Yaban Mersini Reçeli: 400 gram yaban mersini, 1/2 su bardağı stevia veya eritritol ve 1 limon suyu kullanılarak yapılır 4.
- Kavun Reçeli: 1 kg olgun kavun, 1 su bardağı stevia veya eritritol ve 1 tatlı kaşığı vanilin ile hazırlanır 4.
- Şeftali Reçeli: 500 gram olgun şeftali, 1 su bardağı stevia veya eritritol ve 1 limon suyu ile pişirilir 4.
Şeker hastalarının, yemeklerinde ve atıştırmalıklarında alacakları karbonhidrat miktarını dikkatlice ölçmeleri gerektiğini unutmamak önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: