Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeker hastalarının tüketebileceği reçeller, düşük glisemik indeksli malzemelerle hazırlanan ve kan şekerini minimum düzeyde etkileyen tatlandırıcılar içeren diyabetik reçellerdir 1.
Bazı diyabetik reçel çeşitleri:
- Kayısı reçeli 1. Lif açısından zengin olup sindirimi destekler 1.
- Çilek reçeli 13. Düşük kalorili, C vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir 13.
- Ahududu reçeli 1. Lif kaynağıdır 1.
- İncir reçeli 1. Doğal tatlılık içerir ve sindirimi destekler 1.
Şeker hastaları, şeker ilavesiz reçelleri bile ölçülü tüketmelidir, çünkü bunlar da meyvenin konsantre halidir ve kan şekerini yükseltme potansiyeli taşır 3.
Tüketim öncesi bir diyetisyene danışılması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: