Yaprak kanat (hindi yaprak kanat) pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 1 paket Banvit hindi yaprak kanat - 3 adet büyük boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış) - 1 adet orta boy kırmızı soğan (küçük küp doğranmış) - 1 adet acı yeşilbiber (ince kıyılmış) - 4 sap maydanoz (yapraklanmış, ince kıyılmış) - 1 tatlı kaşığı yenibahar - 1 çay kaşığı toz zencefil - 2 çorba kaşığı zeytinyağı - Tuz - Tane karabiber Hazırlanışı: 1. Domates, kırmızı soğan, acı yeşilbiber, maydanoz ve tuzu iyice harmanlayın. 2. Üzerini streç film ile örtün ve en az bir gece buzdolabında dinlendirin. 3. Yenibahar, toz zencefil, tuz, karabiber ve zeytinyağını iyice çırpıp, kanatların üzerine gezdirin. 4. Kanatları karıştırarak her taraflarına bulayın. 5. Üzerlerini streç film ile kapatın ve en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. 6. Kanatları, mangalda veya önceden ısıtılmış 200°C fırında, her iki yüzleri altın sarısı renk alıncaya ve arzu ettiğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin. 7. Kanatları, meksika salsa ve arzu ederseniz bol yeşil salata ile birlikte servis yapın. Ayrıca, fırında sade tavuk kanat pişirmek için şu tarifi de deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 1 kilo bütün kanat - 3 kaşık sıvı yağ - 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: 1. Fırın tepsisine yanmaz kağıt yayın. 2. Kanadı yıkayın, süzün. 3. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpin, karıştırın. 4. Ardından kağıt yayılmış tepsiye sıralı olarak dizin. 5. Kanatların üzerine fırça ile yağ sürün. 6. Tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış fırına sürün. 7. Saatinize bakın, dişinize göre 45-50 dakika arasında pişirin. 8.