Buradasın
Kuzu tandır en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu tandırın en güzel şekilde pişirilmesi için aşağıdaki adımları izlemek önerilir:
- Eti marine etme: Kuzu etini büyük bir kaba alın, üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek iyice ovalayın. Sarımsakları ekleyerek 30 dakika dinlendirin 1.
- Pişirme: Geniş ve derin bir fırın tepsisine veya güveç kabına eti yerleştirin. Sıcak suyu ekleyin, üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Önceden 150°C’ye ısıtılmış fırında 3-4 saat boyunca ağır ağır pişirin 1.
- Son aşama: Pişme süresinin son 30 dakikasında folyoyu çıkarıp üzerine tereyağı sürerek kızarmasını sağlayın 1.
Alternatif olarak, eti mühürleyip tencereye alarak kısık ateşte, tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 2-2,5 saat pişirebilir ve ardından 200°C fırında 20 dakika kadar, üzeri hafif kızarana dek pişirebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: