Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pirpek böreği yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 3 adet yufka 1
- 250 gram kıyma 1
- 1 adet soğan 1
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1
- 1 çay bardağı su 1
- 100 gram eritilmiş tereyağı (yufkaların arasına sürmek için) 1
- Susam (isteğe bağlı, üzeri için) 1
Yapılışı:
- Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın 1.
- Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğradığınız soğanları ekleyin, pembeleşene kadar kavurun 1. Ardından kıymayı ekleyin ve iyice pişene kadar kavurmaya devam edin 1.
- Kıyma piştikten sonra tuz ve karabiberi ekleyin, karışımı birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın 1.
- Yufkaların birini tezgaha serin ve üzerine eritilmiş tereyağını sürün, ikinci yufkayı da aynı şekilde yerleştirin 1.
- Hazırladığınız kıymalı harcı yufkanın ortasına yerleştirin 1.
- Yufkayı iki yandan katlayarak iç harcın üzerini kapatın, ardından iki uçtan katlayarak şekil verin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın rengi alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin 1. Pişirme öncesinde üzerine susam serpmek isterseniz ekleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: